Artikler

Læs beretningen fra klubbens udsendte medarbejder, Sten A:

På Mountainbike i Chiemgau i det sydøstlige Tyskland.

Det eneste Tørskindbakken og ”bakken” op mod bjergtoppen Hochfelln i Chiemgau har til fælles, er den gennemsnitlige stigningsprocent. Alt andet er anderledes. Underlaget er indledningsvist godt nok et smalt asfaltspor, men det går hurtigt over i grusvej og senere over i grussti. De 7800 meter der skal cykles mod toppen er fordelt på 3.500 meter der går opad,  1.900 meter der går nedad og så igen 2.400 der går opad  -  i alt 640 højdemeter. Tørskindbakken kan man se en ende på efter andet sving  -  Hochfelln er uden ende  -  rundt om hvert eneste sving fortsætter det bare med at gå op. Teknikken er også anderledes  - man er fuldt koncentreret om at holde cyklen på et nogenlunde fast underlag. Og når det bliver rigtigt stejlt, er man nødt til at holde en vis fart på cyklen for at undgå, at baghjulet rutscher ved hvert pedaltramp. 

Vi startede cykelturen ca. kl. 18. i 32 graders varme og høj solskin. En lokal ”Schiebekommando” (vandbærere eller trækkere) på fire mand hjalp mig op  -  stort set uden problemer. Eftersom man kører op og op og op, sættes tempoet lidt lavere end vi gør herhjemme. Jeg havde faktisk kun problemer på ca. 1.000, hvor kombinationen af løst grus og stejlhed, gjorde det nødvendigt, at sætte et relativt højt tempo for at undgå at gå i stå.

Opkørslen var hård men fantastisk  -  det er en helt speciel oplevelse at køre opad i en time. Man er helt væk   -  fuldt koncentreret om at cykle. På toppen ventede der friskskænket weissbier og et pølsebræt  -  og den fantastiske udsigt udover dalen hvorfra vi var startet.

Efter et par timers pause med pølse, weissbier og en enkelt snaps gik solen pludselig ned og vi måtte på cyklen igen. Nedkørslen gik en anden vej end opkørslen  -  vi kørte på smalle stier med mange sving. Det var helt vildt fedt. Og her var der forskel på teknikken  -  mine fire cykelkammerater kørte meget hurtigt nedad  -  meget hurtigere end Kristian nogensinde kommer til ???  Tro det eller lad være   -  de ventede flere gange på mig nedad end de ventede på mig opad !!!

En helt fantastisk oplevelse var slut efter sølle ti minutters nedkørsel. Jeg var stadig høj da jeg blev afleveret på hotellet.

Markus, som havde arrangeret turen, erklærede næste dag, at jeg var ”godkendt” og at han næste år vil arrangere en anderledes og længere tur. Og knap så stejl  -  og så indrømmede han, at dele af turen op mod Hochfelln trods alt var noget af det barskeste de kunne byde mig !

Jeg glæder mig helt vildt til næste år !!!  

/ Sten A

Se billederne her


 

Du er her: Home Artikler 2009 MBK i Chiemgau