Artikler

Søndag d. 3. april kørte vi forårsklassikeren Stjernetramp.

Den vejrmæssige optakt havde været noget spændende. Dagen forinden viste vejrudsigten 8-10 mm. regn netop mellem kl. 10. og 12. På morgenstunden var vejrudsigten dog noget ”kønnere”. Men da vi pakkede cyklerne søndag morgen kl. 7.15, regnede det i Egtved. Henover Vestfyn tog regnen til. Efter at have indtaget morgenkaffen og rundstykkerne i Broby var regnen dog holdt op.

Kl. 10.00 var vi 7 mand, som stod klar ved startbåsen. Det gjaldt 75 km ujævnheder syd for byen. Alle havde tilmeldt sig ”social”, så aftalen var klar – vi skulle alle med rundt i samlet flok. 50 ryttere blev sendt af sted af gangen. Vi kom med 3. gruppe.

Efter få km. i sadlen havde vi fundet en fornuftig fart og rytme, hvor alle 7 kunne sidde med. Flere gjorde os følge, men nogle stak af. Flere ”lykkeriddere” blev dog hentet igen. Rigtig mange stod i vejsiden med punkteringer.

Hans Ludvig på støbejernscyklen, som passer skærme med en Scania 142, og som nok også vejer  nogenlunde det samme, lagde hårdt ud i front. Smilet stivnede dog efter et stykke tid, hvorefter han valgte at rulle med rundt og komme ned i læ i perioder.

Efter ca. 50 km. kørte vi i depot, og fik en varm toast. Hvor vi i Jylland bruger kaffefiltre til at brygge kaffe igennem, bruger fynboerne dem til at pakke toast ind i. Ærligt – en kop kaffe havde ellers været dejligt.

Af sted det gik igen. Da vi havde ca. 10 km tilbage, blev skruen lige strammet en anelse mere.
Vel i mål kunne vi konstatere, at gennemsnitshastigheden på de 75 km og 615 hm. var ca. 30,6 km/t – dertil kommer 3 min pause i depot.

I mål mødte vi de 5 øvrige Team Egtved folk. De havde kørt 50 km turen nord for Broby. De kunne også berette om en fin tur uden problemer af nogen art. Jeg kunne dog forstå, at Rasmus er tvangsindlagt til anskaffe sig en cykelcomputer, så han fremover kan holde farten (nede).

En fin dag i de fynske alper kunne afsluttes med en portion suppe og en velfortjent øl. Denne gang havde de (vi) styr på ruten – så er det også prøvet…

Tak for en god forårsdag i det fynske.
/Finn

Du er her: Home Artikler 2011 Stjernetramp 2011 – lige efter bogen